Nak adakan susu badan

Assalamualaikum semua, sye baru lps pantang. Macam mana kita nk adakan susu bdan balik? Saya masa pantang susu menitik nitik je lepastu dh stresss + emosi susu langsung tknk kuar dah. Macam mana ye nak dia kuar balik? Saya first mom tak tahu sngt pasal ni. Mohon ada yang membantu

9 Balas

Boleh je nak keluarkan balik, anak sy tak reti menyusu, minum susu di pam dan fm sampai 3 bulan.. sua kan breast menangis.. tp bagi jugak sebelum bagi susu dlm botol.. lama lama dia pandai sendiri.. tp kena SABAR.. dan suami kena support.. anak sy fully bf skrg, skrg dah 1t8b.. walaupun baby menyusu botol, kena pam jugak every 3 jam.. dan malam, kosongkan breast.. kalau x susu mmg drop.. sy minum vsoy multigrain, susu, mkn banyak.. tu jelah sy buat.. 😅

Antara yg menentukan kuantiti susu badan adalah emosi ibu. Kalau emosi trgnggu & stress mmg susu blh stop. Jaga emosi, jaga pemakanan, minta tlg partner buat urutan belakang badan kita supaya relaks & melancarkan penghasilan susu. Blh juga bg baby hisap, stimulation payudara kita utk menghasilkn susu. Blh try milk booster dgn sup lobak putih, mkn makanan berkhasiat lain. Try google. 😁👍🏻

sedikit perkongsian.gunakan halba dalam masakkan atau buat minuman.insha Allah menjadi.saya sudah cuba.susu banyak.dan susukan baby tanpa putus asa serta tenang.sebab stress memang akan menganggu proses pengeluaran susu.calmdown😍

Samalah. Masa 2 bln lebih dh xde susu sbb suruh bdn stop susu bdn sbb sakit setiap kali bengkak susu tapi tak cukup masa nk bg bayi susu sbb sibuk buat kerja rumah krn suami yg langsung tidak membantu buat kerja rumah.

kena bgtau dgn otak Kita, nak bg Susu untuk anak. kalau Susu pertama, normal Pam angin ja keluar, kena konsisten bg Susu baby & Pam Susu untuk rangsang susu

Waalaikumsalam. Maaf ye. Saya tak pasti. Tapi cuba cari teknik marmet. Dan boleh makan makanan yang boleh banyakkan susu.

Boleh cuba cara relaktasi untuk ibu dan anak . Sulam dgn milk booster , urutan breast . Makanan yg berkhasiat

saya rebus kurma 3 biji. minum airnya sehari 2 kali. alhamdulillah anak dah 4 tahun pun susu masih ada.

Macam mana ibu tahu susu x keluar? Dari lahir sampai skrg masih menyusu direct sepenuhnya ke?