Susu menitik

Hi momy. Saya baru pantang 17 Hari. Susu badan mesti menitik. Jadi tak selesa. Macam mana nak buat ye?

1 Balas

guna breast pad atau lebih bagus guna silicone breast milk collector @nursing cup... nnti susu yg menitik tu bila msuk dkt silicone breast milk collector bila dh byk puan blh trnsfr dlm pek simpn dlm fridge buat stok susu utk anak..

1y ago

jika susu byk dia mmg akan menitik puan..hingga bila wallahualam ..tp yg pasti smpai waktunya Allah dh tetapkan smpai ms baru dia akan hilang sndrinya.biasa susu akn stop trus bila tiada ransangan dr baby dan biakannya...tp biakan pun tak bgus nnti alami bengkak susu atau mastitis(radang payudara) ..kalau alami mastitis nk kena operate buang pulak jika ada ketulan pd breast....tp jika puan nk susukan ank hingga umur 2 tahun... puan kena byk bljr ttg ilmu pnyusuan... ia normal jika menitik...jika susu menitik try bg ank..ank nk x isap .kalau x cara dia guna mcm sy tnjuk ni atau pam ..susu ibu ni bby senang hadam.. baik utk antibodi baby...disini sy sharekan ig pakar lactating yg puan blh follow... dkt situ byk yg di share... kalau puan nk tnye direct pd pakar lactating pun blh .mg dpmudahkan segalanya..aamiin ig : noorfazila_bt_abdul_rahman