Hai mummy.. nk tnya mcm mna cara kita nk adakan susu badan semula ye?

Ank saya dh 8bulan mnum susu formula je sbb susu bdan xde langsung dr lpas pantang hri tu. Ada tips yg blh dptkn susu bdan semula dgn cpt x?

2 Balas

Salam, pengalaman saya menyusu kene bagi baby df badan so dia akan stimulate payudara untuk ada susu. If baby takda, boleh marmet - urutan kat area payudara (boleh google cara urutan). Lastly, kalau takda baby or tak tau marmet, boleh pam setiap 2 or 3 jam secara consistent. Insyaa Allah, susu akan sentiasa ada..Make sure jaga makan - makan kurma merah, lobak putih etc & kena consistent pastikan kita keluarkan susu setiap 2 or 3 jam tak kira apa method..Awal2 susu memang sikit sbb baru nak produce. Lama2 insyaa Allah cukup utk demand anak. Happy breastfeeding ❤️.

kenapa tak teruskan je bg susu formula.. anak saya pun 8 bulan jgk. lps pntg susu bdn jd skit sbb bby minum botol/ jrg pum

10mo ago

ouh.. saya tak pasti. tp ada trbaca seorang perempuan tu tak mngdung tp dia ada susu badan. ada cara dia.dia ada byk bljr jgk cara ada susu badan. kena pum kerap rasanya. awak try google.