Opk

Assalamualaikum semua. Saya dah hari ke 19 dari hari first period. Normal ke tak subur2 lagi.. Setiap hari saya cek opk.. Tapi masih sama. Doakan saya dapat zuriat ya. Saya hampir 2 tahun kahwin..sedih bila tnggok suami asyik main dengan anak buah je. Doakan saya ya semua, ♥️

9 Balas

Wslm..jgn putus asa ye sis.. sy masa baru blja test opk stat bln12 taon lepas sy cek smpai la jmp dabel line btol2 pekat.. alangkah indah nye bila dabel line tu cepat je naik.. first time sy jmp ari subur..cd28 sis.. lagi 3 ari nak period.. smpai la skg sy dah pandai sikit la.. tiap bln ari subur xsama.. tp sy bln1 ngn bln2 ari subur sama..cd21.. jd period nye dtg awal 2 ari..mngkin berat bdn sy mkin menurun..tu yg period nye on time plak..dpo11.. (baru nak gedik2 test upt)..lom rezeki lagi..🥰🥰🥰jgn give up ye sis.. insyaallah mst jmp ari subur..sy ttc 5 taon utk taon 2020..first baby..

5y ago

Cd tu cycle day sis..sy jmp ari sbur cd21.. maksud nye dri first time kite period tu..period sy slalu 6 ari je.. skg sy dah ley tau ble time subur sy nak smpai..sy akan demam.. xsdp bdn..

Mksud sis tiap bulan xjumpe hri subur ke mcm mne?? Dh try tukar opk tk? Kdng opk tu xsesuai dgn hormon sesorg pon leh jd cair je xpenah pekat2 line pdhal dia subur je. Tp klo dh try dua tiga jenis still xjmpe hri subur better sis consult dktor mne thu dia akan kasi ubt matangkan telor. Dh fully cek up blom? Ttc lebih 2thun better buat fully cek up dh

4y ago

Alhamdulillah sis.. Saya dah pregnant baru 3 weeks lebih. Saya ikhtiar berurut dan minum buah zuriat. Alhamdulillah rezeki saya Allah bagi bulan ni ☺️. Doakan saya dan kandungan ya

Ya jgn putus asa ok..sy check opk setiap bulan start dr bulan 1 kahwin..selain tu kena topupkan kesihatan bdan..mcm makan folic acid n vitamin tambahan..start jaga pemakanan seimbang..berdoa setiap lepas solat fardu.. insyaAllah akan berhasil atas kehendakNya.Aamiin😊

5y ago

Ade beli kat guardian je..kat shopee pun ada juga😊

Saya seminggu lepas kering period, terus cek opk...hari2 sampai jumpa waktu subur. selama ni sebelum pakai opk, saya ingat waktu subur saya pada cd14, tapi lepas pakai opk rupanya masa subur saya pada cd20. jangan putus asa cari masa subur sis.

Sis . sy bulan lepas slalu test opk tp mcm x ada waktu subur.. asyik 1 garis jee..kecewa juga la .. tp alhamdullillah bulan ni sy d sah kan mngandung.. dah masuk 8 minggu dah.. 💞

4y ago

boleh tnya ka sis, walau pun opk sis satu line , tapi sis mngandung juga ka?? sebab saya pun opk smar saja ..

Teruskan je celup sis. Sy pernah o lewat. Cd35 baru positif. Kawan sy cd90 baru positif dan berjaya pregnant

Sy pernah opk positif cd24.. Teruskan je cek opk setiap hari.... Smoga ada rezeki awak dan suami

jgan ptus asa sis..insyaallah ada rezeki sis nti...smoga sis dn suami dkurniakan zuriat amin

Sy yg tiap2 bln jumpe hari subur pon blom de rezwki lekat lagi.