Semoga ada rezeki zuriat untuk saya dan suami

Ya allah..makin hari makin terang opk sy.. cd28.. semakin hampir due priod..makin terang opk nyee.. 18 aribln 12 ney due date period sy.. ada yang ckp opk makin terang..kemungkinan pregnant.. mudah2an ada la rezeki zuriat untuk kami suami isteri..ttc 4tahun.. bedebar rasa nya nk test upt plak.. doakan sy ye mommy semua.. ???

Semoga ada rezeki zuriat untuk saya dan suami
36 Balas

Insyaallah sis. Sy pun masa sblm mengandung anak no2 mmg mengharap sgt2 preggy hari2 doa "Ya Allah Kau tiupkanlah roh ke dalam rahimku dan murahkanlah rezeki agar aku dapat menimang zuriat lagi". Tiap2 hari doa tanpa putus asa. Akhirnya berjaya alhamdulillah. Dah pregnant jgn lupa jgk doa ye. "Ya Allah Kau peliharalah zuriat kandunganku dari segala kesulitan keburukan dan jauhilah dia dari penyakit2 berbahaya dan bentuklah dia menjadi zuriat yg sempurna dan berikanlah dia kesihatan yg baik aamiin". Selebihnya kita berserah kepada Allah. Jaga makan tu penting ye masa preggy. Kene banyak membaca 😁

4y ago

Aminnn

Time kasih byk2 ye mommy semua.. sb sudi doakan sy.. nebess sebenarnya nak test upt.. skg ney pon pinggang sakit je.. bgn tidur pon sakit.. ari² sakit cm nk period tu.. krem sikit².. selalu lau nak period dah trun tanda.. ney msih belum trun lagi.. cme yg trun keputihan yg jernih sgt tu.. kdg² ade sikit² yg cm putih telur tu ikot skali kua ngn yg keputihan jernih tu..

4y ago

Maksud nyee sis..??sory sis sy xbape fhm sgt..bru je bjinak² ngn opk..

Setahu saya opk positive sama2 terang mknanya ovulasi dh berlaku.. Jd wktu digalakkan bersama.. Tp sis ckp cd28.. Patut dh dekat tarikh period n ovulasi xkn berlaku dh.. Hrp2 ad rezeki sis. Aamin3 😊

Klu piriod on time insyaAllah hrapan tinggi tu upt double line.tp klu piriod x on time tkot tu bru positiv hri subur..smoga berjaya..sy pon ttc 5thun skang 23w..stiap usaha psti dpt kejayaan nya.amin..

4y ago

Sy pon diet hmpir sbln..berat drop 5kg.. sy just mkn roti wholemeal je..lebihkan mnum air msak.. nsk xusik.. just mkn lauk je.. mnum susu kurma.. sy dah nekad nak kruskan bdn.. disiplin sungguh diet..😁😁😁 mudah2an lekat la kali ney..

Boleh da sis try cek guna upt skrg. Coz saya pon dpt detect prgnt awal bila tgk opk pekat camni. Bila cek upt naek dble line da. Tu pon sye cek smggu sblm period. In shaa Allah de rezeki sis kali ni

4y ago

Insyaallah sis..☺️☺️nty sy update..

Sorry sis. Rasanya opk hari ni baru betul2 positif. Yg cd18 tu negatif lagi. Opk positif bila line dua2 sama terang atau line test lebih terang. Better bd lagi. Semoga ada rezeki zuriat untuk sis

4y ago

Time kasih ye sis.. share ilmu ngn sy.. dari opk ney la sy dpt tau sy subur.. sb sblom ney slalu ckp "aku ney xsubur ke"😊😊

Ee skjp.. opk ni blm +ve😂😂😂.. takut kmu pcos..... X pa nak sedapkn hati better test upt.... Klu rezeki +ve... Klu x, try la nxt cycle... Jgn bnyk fikir....

4y ago

Lau nak diikotkan..test opk sy tok bln ney paling pekat cd27 ngn cd28.. pndgn mata sy pekat je sume.. esaited sy sis.. psal sy suka ngk upt atau opk yg naik dabel line pekat.. ttc 4tahun..baru ney sy tau bab ber opk ney..sory sgt..lau byk yg keliru bab opk sy..😊😊

Opk makin terang kemungkinan pregnant ke?Setahu saya opk 2 line sama terang waktu subur dan sgt digalakkan bersama Apapun moga ada rezeki sis kalini 🙂

4y ago

Sy pon xpasti sis.. sb ade yg ckp opk makin terang.. kemungkinan pregnant.. mudah2an pregnant la.. sy tgu period lewat je.. baru sy test upt..doakan ye..🥰🥰

Ni test opk sy sis... cd 18 mmg pekat giler..( chewahh..).. klu opk sis mcam ni.. sama laa kite.. cd 19.. bile test da kabur da...

4y ago

Sy cd18 pon hmpir pekat cm sis punye tu.. sy mmg bd..psal takot telepas pluang.. esok tu sy test cd19.. dah samar.. xnaik dabel line..

sy doakn sis n suami ada rezeki positif upt dpt menimang cahaya mata sndri.. doakn sy juga yaa sis , ttc ank ke3 , Amin..