OPK NI POSITIF KE NEGAFTIF

assalamualaikum mummies2 sekalian . opk ni positif or negatif ya ? harini CD9 . semalam test dlam kul 2 pagi tadi ada cek opk juga tapi samar2 . sorry tak ada pengalaman firstime test opk

OPK NI POSITIF KE NEGAFTIF
30 Balas

opk positif bila dua2 line sama terang, atau line T(bawah) lg terang dr line C(atas) .. opk akn sntiasa tnjuk line samar sbb dlm bdan kita mmg dh sedia ad hormon LH, cuma bezanya kita cek opk ni sbb nk tawu bila hormon LH kita yg paling tggi(hri telur dilepaskan) .. cek opk bukan mcm cek upt taw, xbole guna air kencing petama wktu bngun tdo, kna guna air kencing next nya tu.. cth bngun kul 7 pg dh buang air kncing petama, dlm kol 10@11 bru leh test opk.. tp selepas dr kul 7 tu wajib kna puasa air & mkanan utk result lebih tepat.. wktu disarankan utk test opk lg tepat antara pkol 12tghari-2ptg (wktu kemuncak hormon LH aktif), dan opk kna test stiap hri, wktu yg sama.. klau test tiap hri tp wktu beza2 xtepat ya, dan shari skali ja test opk.. xperlu test pagi, petang, mlm.. nt result xvalid..

3y ago

baik sis . terima kasih ye info☺️

negtf sis. dua2 line tu sma terang brulh dia positf. sya sblum prgnnt mmng hr2 cek opk smpilh dpt postf dan dr postf tukr ngtf blk. bru sya stop. stiap buln.

3y ago

ya itulh mksd sya... tp skg mmng sya pregnant. hihik.

Opk test pakai air kencing first waktu pagi. Celup tiap hari waktu yg sama smpai jumpa line yg sama terang. Masa tu bru betul kemuncak subur.

3y ago

Oh terpulang because it works in my situation.

sy ank 1st dulu.. satu pekat satu lg mcm pudar.. tp nmpak la 2line tu..last2 cnfius.. buat cek up dkt klinik.. alhmdulillah.. +ve

3y ago

opk ni negative.. kalau opk x sama dgn upt.. opk positive apabila line test (t) sama terang atau lebh terang dr line control (c)

Sy pun mcm sis . Dua kali cek . Gi scan dh nampak kantung janin tk nampk lagi sb baru 4 weeks . Insyallah ada rezeki pk positif ya

3y ago

Ni OPK. Buka UPT kak... Kalau OPK kene dua2 sama terang

salam nak tanya.. law mcm ni positiv ke.. bab test kat klinik ibu dn anak..tapi bila test kat rumah beli kat watson line 1 ja..

10mo ago

Aah mcm ni positif

hari ni try lagi n betul2 terang . means positif . rupanya hari kesuburan sya sama mcm dlam apps mycalendar .

Saya nak tanya kalau kita lambat datang bulan kenapa line opk masih positif ya? Boleh sesiapa jawab tak?

nak senang download je apps premom. snap gambar opk bg clear, then apps akan baca berapa level opk kita.

Negative ni. Cek opk pukul 11-8 mlm. Sebelum cek tu puasa dulu air sekurang kurangnya 2 jam

3y ago

baik sis..terima kasih info🥰❤️