gerak baby

Assalamualaikum semua, saja lah nak bertanya. Macam mana nak buat baby kita bergerak. Patutnya harini dah start rekod pergerakan baby. Tapi dari pagi tak rasa baby gerak. Tepuk² perut pun baby taknak gerak. Ada cara lain ke?

11 Balas

sy dulu mngandung ank sulung baby girl susah nk kira pgerakan baby jd risau susah hati sbb krg rasa gerakkn takut baby xok.. kali ni mngandung baby boy Alhamdulillah sgt aktif dlm perut.. ni dh masuk 28w lg sakan baby gerak.. masa kakak dulu nk rasa gerak mcmni jrg sekali.. 😁 ada org cakap klu mnum air kelapa baby aktif.. sis try mnum air kelapa..

Minum air Sejuk, ambik benda manis, Kalau sy tgh duk makan tu pedas ke pun baby gerak. Kadang2 Sy letak tangan kt perut, biar rasa panas2 tgn tu, baby gerak. Nnti baby dh start2 dgr and bunyi kuat pun kadang2 dia bergerak.

cuba makan makanan manis sedikit atau bagi dengar surah2 . cuba gosok perut sambil bercakap dengan baby . insyaAllah baby akan gerak . tapi kekadang ada hari masa dia tidur , ada masa satu hari dia bergerak aktif 😊

kalau saya,saya bacakan surah2 yg saya amalkan..mmg baby akan respon punya

try minum manis . inshaAllah gerak . tp jgn selalu . jem . haha

Kalau saya, saya bukak selawat dkt youtube terus baby bergerak

boleh saya tahu kandungan kebrp dh boleh start kira bby? #ingintahu

2y ago

masuk 28minggu nurse suruh tanda pergerakan baby..

minum air sejuk, mkn manis mcm coklat ke..

minum air putih,pas tu bawah baring2😊

minum ais sejuk