Missed period

Assalamualaikum semua , nk tanya... Saya missed period dh lama.. first day last period 29/7 dan smpai skrang belum period.. lpastu ada nyeri dkat bahagian perut mcm nk period.. pinggang pun sakit.. adakah saya preg ? 2 minggu lpas saya ada pegi klinik , doc buat upt negatif.. tpi saya test kat umh positif.. ada tak yg mcm saya 😩 doc sruh buat upt blik lepas 2 minggu.. klau nk ikutkan dari tarikh period tu agaknya dh brapa minggu yee ? Ada sape bleh bgitau tak ?#ingintahu #seriusnanya

2 Balas

Kes puan ni mcm sy masa first tau pregnant dulu. 3x 3 hari berturut2 sy cek kat hospital dan klinik semua upt negatif sampai masa tu doc dah suspek appendicitis dan nak buat operation tapi dia bagi balik dulu. Suruh dtg balik kalau sakit lagi. Sy cek upt kat rumah pun negatif. Esoknya sakit lagi sy terus pegi hospital swasta pulak. Buat urine test, buat blood test hantar ke lab. Dapat result, positif. Dah 4w rupanya ikut result lab. Kadang self kit ni kita tak boleh nak caya sangat. Sy last period bulan 5 tapi tau pregnant tu bulan 8. Doc tak ikut pun tarikh period sy sbb kalau ikut tarikh period, sy dah 2 bulan pregnant. Setiap org ovulation time dia berbeza.

3y ago

ooo yee ke.. harapnya ada la rezeki utk saya dan husb kalini 🥺

try buat scan 2d kt mana² klinik swasta . amek murah² punya je . rm30 ke 40 pun ada . tp kene search betul² lah .

3y ago

huhu sy pun penah mcm awk . tp masa tu sy bleeding n gugur sy rasa sbb ada ktulan keluar . dh bape hari baru g hospital . die kata sy tak pregnant pun . pdhl kita cek kt rumah semua upt pun ada line . apa² pun kalau awk rasa nk puas , awk g je scan .