.

Assalamualaikum semua ibu2?..sy bru je warded td ,tenghari td cek da 1cm ,pkul 4 pm td check pn msih 1cm . ibu2 ade petua x supaya bukaan cpt buka,doa kn sy dipermudahkan dan selamat kedua2nye ye semua,doa kalian amat la sy hargai?,maklum la bersalin time pkp ni mencabar rasa,x da si pemberi semangat menemani?,hanya berserah pd Allah sebaik2 perancang?..

11 Balas

saya 3 malam thn sakit contraction dkt ward..last sekali mmg xbrhnti berjalan pastu kena duduk squat lama sikit lps tu bru pecah ketuban.. barulah bukaan ada progress drpd 2cm since malam pertama tdo kt ward..

Masa saya, saya buat senaman. Ikut je yg kat youtube. Lepastu saya bykkan bjalan dan turun naik tangga. Alhamdulillah mmg proses bsalin sepantas kilat walaupun anak pertama. Doc n nurse pn kagum. Hehe

Semoga ibu n baby selamat serta Allah mempermudahkan urusan bersalinnya... aamiin... time sy bersalin ank first, ibu sy urut perut supaya baby cepat turun..

Rajin2 bjalan dlm wad sis InsyaAllah blh bantu cptkan bukaan🙋🏻‍♀️

Banyakkan berjalan. Itu je yg saya kerap buad sepanjang kehamilan saya.

Mkn buah kurma.. Minum air rendaman bunga sanggul fatimah..

Saya doc pecahkan air ketuban baru bukaan cepat besar

Betul.. Banyakkan berjalan..

Semoga dipermudahkan..

Semoga d permudahkn