untuk naik kan hb

assalamualaikum semua ibu2...mcm mana untuk naik kan hb ye. sya dh mcm2 cuba,tp hb tetp 9 ke bawah... firstbby..

1 Balas

Sayur berdaun hijau. Seafood. Daging. Elak minum kopi, koko, soya.. Nurse belum beritahu ke? Nanti tanya nurse. Ada byk lagi mknn utk naikkan hb.

3y ago

Nurse saya pula ckp jgn mkn bayam dia ckp halang penyerapan iron. Aduhh. Hehe. Saya trpksa mkn sayur lain mcm sawi. Oh, saya pregnant baru 15 minggu hb 11.xx. Menurun sikit. Saya baru stop mkn ubat ferrous fumarate, ni mkn zincofer pun tak sesuai. Cdg nk beli yg maltofer perisa coklat tu. Ikutkan hati tak nak mkn ubat iron langsung sbb tak lalu hadap muntah, loya & sembelit. Awk semua makan ubat iron nama apa yg sesuai cuba share.