mom to be ( 1st time )

assalamualaikum and selamat sejahtera all ibu.. minta mendapat masing2.. normal ke klw duduk tk kira atas kerusi apa pon badan tulang belakang rusuk belah kanan dan perut kanan rasa senak sakit teramat.. hari2 sakit nangis kalau sakit nak2 kalau time kerja duduk lama atas kerusi.. saya skrg 21 weeks mcm2 alahan nak sampai ke trimester ni.. bykkn selawat dan doa aje.. apa patut sy buat? dah jumpa doctor. jwpn yg sama baby nk membesar tapi sakit dia lain macam..

10 Balas

ya normal. memang sakit. perlu sandar. and skali skala blh jalan² bdiri kalau lama sangat duduk. nangis jangan, baby tahu emosi semua bila sudah 21 weeks. 😊 saya skrg 23 weeks 🤗 tapi kuat bjalan . sbb kerja saya d ofis mmg byk bgerak 🤣

normal sis, saya sekarang 19w. kalau kat office sakitnya punggung, belakang. tak terkata. letak bantal pun tak settle. balik keje baring, fuuhh. nikmat. hilang semua sakit.

Normal sis sama saya sebab perut makin membesar memberi tekanan pada otot tulang belakang kalau duk lama pun perut sakit dan pingang sakit

5y ago

sakit yg teramat sangat kan.. ssh nk buat kerja 😣

Jangan nangis2 sis.. Bersabar yee Sy pon tgh mngalami keadaan cmtuu.. Enjoy the moments 🙂

Me too😒..sabar ja lah sis..akan berlalu juga semua ni..

5y ago

Tapi jangan menangis..

Sabar sis, memang normal - semua sakit boleh rasa

Be strong for the baby 💪🏻💪🏻

Jangan nangis ya sis

5y ago

insyaallah segala di permudahkan ya sis..

normal sis

Sama la sis. Hari2 sapu yoko yoko