nak tanya

assalamualaikum selamat sejahtera dan hai mommy mommy semua. saya esok genap 13w. memang normal ke kerap kerap kencing? maksudnya lepas kencing tu memang rasa nak kencing je lagi.

1 Balas

Kerap kencing simptom biasa bg hamil tu. Tapi, jika disertai dgn dah kencing tapi tak puas sbb tak habis keluar, kemudian tak lama tu rasa ngilu dan sakit masa kencing, itu simptom kencing kotor (jangkitan kuman di saluran kencing). Banyakkan minum air, buat senaman kagel, dll. Kalau dah sakit tu, jumpa doc. Kalau dah tiba tarikh jumpa doc, bgtau doc awal2 pasal masalah puan.