pregnant twin,tapi sorg mninggal mase 5 bulan

assalamualaikum + selamat ptg . sy nk tnye . ade tak mummy yg pernah prgnant twin.. tapi baby sorg je hidup? sy skrg tgh prgnant nak masuk 30week.. awalnya baby sy twin.. tapi dlm 5 bulan mcm tu bby sorg lg dh mnggal n smpai skrg bby tu still ade dlm perut.. sy just nk tnya.. boleh tak klau sy nak bersalin normal? sbb ade dr yg ckp sy wajib ceaser.. padehal sy takde penyakit pape.. cuma baby tu duduk dkt bwh.. ade jugak dr yg ckp boleh normal.. tpi sy buntu.. tkut apa2 jadi sbb ni mngndung anak pertama.. boleh sudgest tak seelok2nya normal or ceaser? tq ..

1 Balas

Rasanya doktor lebih tahu keadaan sis. Nnti doc yg akn suggest kaedah yg terbaik utk sis. Bersalin ni kita xblh ramal.. ada kes mulanya ibu blh bersalin normal, masa bersalin trpksa czer..

4y ago

takla . dia mngecut.. masa kluar tu mcm kemik2