Emosi 3rd trismester

Assalamualaikum, sebelum tu saya nak bagitahu yg saya and suami PJJ . normal ke masuk 3rd trismester nie perasaan emosi tu sgt terlebih 😢😭 saya sendiri tak paham dengan keadaan saya 😞 dulu saya tak pernah over protecting tentang suami saya , tapi sekarang kerap sgt tanya dia soalan yg bukan2 macam saya tak percaykan dia sedangkan saya bukan jenis yg macam tu . and now banyak sangat menangis kalau dia reply text pendek2 , layan tak layan . saya tahu dia busy , kalau tak busy mmg dia akan layan saya macam budak2 tapi kalau betul busy memang dia macam tu cuma saya je yg lelebih rase sensitivenya , actly sebelum preggy and sebelum nie tak pernah rasa macam nie . tapi masuk 3rd tris nie yaAllah dengan saya sekali tak paham kenapa jadi macam nie 😢😭 Now saya rasa teruknya as a wife perangai yg macam nie . sedih betul jadi macam nie 😔 Allahuakbar #sayaperlukankatakatasemangat

2 Balas

Sabar sis. Kadang2 mmg macam tu. Saya masa mengandung dr trimester 1 smp ke 3 tiba2 kuat jeles. Kadang smp tdo terbawa mimpi yg bukan2. Kesian suami selalu kena pk yg bukan2. Sy jadi sensitive. Sekali baby keluar kuat cebek mulut ☹️ muka masa nk menangis 😆. Org kata, ni mesti masa mengandung mak nya ni cengeng😂. Kesian baby. Sbb die dapat rasa perasaan kita. Sis jgn terlampau pk k. Chill!