1y8m

Assalamualaikum, saye nak tanye normal ke kalau anak 1y 8m belum pandai bercakap? Dia pandai cakap mama je.. Ade yg anak ibu² mcam ni tak??

21 Balas

Ada..mcm anak sy umur 5taun baru lancar....itupun sminggu slps dia masuk sek bru lancar😁😁😁

Normal sis. Dont worry. Sekali dia dah pandai bercakap, tak berhenti dia bercakap 😅

Normal sis masih dalam belajar... Kne rajin bercakap dgn anak sis ajak borak slalu

Normal..anak saya boy 2tahun 2bilan pandai ckp mi2-ummi..yah2-ayah..anak2-taknak

Kalau umur macam tu seelok nye dah pandai sebut macam2 perkataan.

5y ago

Ye betul. Anak saya 1 tahun 4 bulan dah pandai sebut mcm2 banyak nama haiwan. Saya mula kan dengan haiwan dulu sebab senang boleh bawak pegi zoo, atau balik kampung ade banyak binatang. So senang nak ajar. Apa2 pon mommy2 semua all the best ok. Lain anak, lain progress nye. Just kita jangan give up ok 😄😄

Ada. My son nak 3 tahun baru lantang bcakap.. slalu je bawa bcakap...

Normal rasanya, sbb ank sy pun pelat2 lagi b’ckpnya. Skrg 1y9m.

Normal sis. Lain anak lain perkembangan dia

Ya normal

Normal