Baby Speaking

Ank sy umur 1y8m Normal ke kalau dia belum pandai Bercakap. Risau plk ☹️

2 Balas

Sy rasa normal jg sis..ada yg lambat ada yg cpt..mcm anak pertama sy dlu..masuk umur 2taun sy sgt risau sbb dia blm pandai bckp tp masa tu kalo sy bg arahan sruh ambik itu ini.pegi sn ke..duduk diam2 dia akan ikut cuma yg xbckp tu bt sy risau 😅 smpai sy kena refer g jumpa pakar..sy pegi jg dsitu laa doc bgtau kdg normal aja ada lmbt or cpt..sy jnis byk ckp suka bawa bcrta tp ttap dia lmbt nak bckp..smpai laa umur dia 5 taun sy dftr dia masuk tadika..sy bgtau guru tdika dia tntang mslh anak sy dia kata xperlu risau & apa yg mbuatkan syg gembira xterkata smpai airmata gembira jatuh ialah sminggu dia sek..bgaul dgn kanak2 yg seumur dia yg mmg lancar bckp..anak sy jd pndai bckp,lurus lg..no more baby talk😂 now,dia da 9yr..

5y ago

Maksud sis..umo 5 thn baru boleh bckp ke?

Normal ja...ada yg 5 thun blm fasi ckp jga

5y ago

Hm yeke.. Ade jg yg Lmbat rupe nya☺️