Ubat atau petua untuk kuatkan rahim

Assalamualaikum saya telah mengalami keguguran sebanyak 3 kali..ada ubat untuk kuatkan rahim?

2 Balas

sis banyakkan rehat je sis. jgn buat kerja2 berat. dapatkan nasihat doc juga kalau2 doc nak bgi ubat kuat rahim. jgn ambil ubat sembarangan tanpa nasihay doc. selain drpd itu, jaga pemakanan juga, makan seimbang dan sedikit tetapi kerap. sis boleh juga amalkan doa rabbi habli minas solihin tu tiap2hari. yg plg penting hati kene kuat dan fikiran kene sentiasa +ve. semoga dipermudahkn urusan sis

Duphaston (hormon progesterone) adalah ubat kuatkan rahim yang doktor bagi kerana saya ada sedikit bleeding. Saya ada dapatkan injection juga. Jangan minum dan makan apa apa yang sejuk. Banyakkan berehat, order atau tapau makanan. Lain lain kerja rumah minta suami tolong.