Perkongsian first time mom

Assalamualaikum. Saya takde soalan tp saja share pengalaman. Saya due hujung bulan September, tp kena serah diri awal. Nervous tu hanya Allah yg tahu mcm mana. Brg2 baby 90% je yg dah complete. Husband jenis yg chill2 pulak. Berdasarkan ilmu org tua2, perut mcm turun sikit, tanda nak bersalin dah dekat, nak percaya 100% tu takde lah, tp anxiety tu ada. Lagipun perut kdg2 rasa sakit mcm senggugut. Kdg2 baby mengeras. Lagi lah seriau kot2 terberanak bulan ni ke. Skrg dah siap2 brief kat husband mana saya simpan buku pink, benda kena bawak, baju mana kena siapkan kot2 lah terberanak sebelum packing bag hospital kan 🤣. Semoga mommies diluar sana dipermudahkan urusan bersalin jugak.

1 Balas

perasaan tu normal puan. inshaAllah puan boleh hadap apa yang akan berlaku nanti. zikir nabi yunus sentiasa ye. inshaAllah, Allah permudahkan semuanya 🫶 contraction selang 5min sekali dia datang. sakit yang teramat sangat. zikir nabi yunus jangan tinggal & terus gi hospital 🫰