Mcm mana nak buang fikiran x best ni

Assalamualaikum, saya nak tanyaa. Ada x mommies yg mcm saya risauuu bila tgk sesuatu duk teringat2. Takut terkenan kat baby nauzubillah 😭 tapi dah istighfar banyak2 n cuba buang tapi duk teringat jugaa 😭 contoh mcm tanda lahir besar kat muka atau apa2 je 😢

9 Balas

dulu sy pon sma.. lepas solat tgn akn rasa panas serta kepala fikir ank akn jd cacat.. smpai menangis sy dibuatnya..hari2..solat 5 kali..5 kali la tgn panas serta fikir yg bukan2 ..sbulan jgk berlarutan.. istighfar, mnx doa smoga d jauhkn benda2 mcm tu..jgn tgk video pelik2, banyakkan tgk video baby yg indah2.. insyaallah smoga d permudahkan

Bila terfikir benda yang mcm ni, cepat2 istighfar n doa supaya Allah sihatkan tubuh badan baby, berikan kesempurnaan pada fizikal dan juga akal fikiran baby. Ingt ni selalu. Sebab masa pregnant dlu pun saya kerap fikir benda yang tak best.. Tapi cepat2 doa supaya Allah permudahkan semuanya. Jangan layankan sgt okiee 😘

xde pape sis... sye dr dlu lg kurg ske bab 'tkenan' tu.. semua nya dr genetik mak ayah.. tyme persenyawaan lg da dtentukan semua tu.. Drpd awak susah hati x tentu hala mcm nie baik awak hepi kan diri dgn kelahiran baby x lme lg... peg shoppg ke mkn best2 ke...

Pengalaman saya, masa mengadung saya duk fikir risau anak sumbing , sampai stress sbb dia duk fikirrr jea. setiap kali fikri doa anak kita baik, sihat, cantik rupawan. hormon kita tu. Alhamdulillah anak saya selamat lahir dah 4 bulan. comel sangat2

10mo ago

Ya Allah sis. Sama lah dgn saya. Skrg ni hari2 dok takut fikir benda tu sebab nampak video2 tu dekat tiktok. Selagi tak nampak baby depan mata, selagi tu rasa hati ni tak lega 🥹

bykkan doa smga baby kita comel, smpurna sifat, sempurna keadaan .tiada 1 bnda pn pd anak kita yg akan jd buah mulut org...smga Allah tutup aib anak kita.. was2 dan lintasan ht jahat tu dr syaitan..jgn layan sgt.

fasihkan lidah dgn membaca Al quran.. zikir & selawat.. perbanyakkan duduk atas sejadah buat solat sunat.. ajak suami kluar tempat² yg tenangkan hati awak..

doa dn kata2 ibu tu adalah mustajab. jadi lebih baik awak fikir yg baik2 doa yg baik2. jangan terlalu fikir benda yg negatif.

saya mcm tu...dgn sy yg ada gbs positive sedih sy... harap2 bayi saya lahir sehat akal fiyikal dan mental 🥲🥺😭

Teruskan istighfar & abaikan. Terlalu fikirkan benda tu takut terkenan bebetul nanti