Moms

Assalamualaikum, hi. Saya nak tanya macam mana nak bagi air ketuban tu normal? Sebab haritu saya pergi check, doc cakap air ketuban sy sikit????

12 Balas

Mcm sy minggu lepas g klinik swasta sbb batuk2 kbtulan sy scan baby skli dr ckp air ketuban kurg...pas tu sy minum air kelapa hari2...bila ad check up n scan kt kk sy tya dr air ketuban ok ke x...dr ckp air ketuban ok 12...sis try lar...

Sy pernah doc bgtau air ktuban kurang.. Lpastu sy bykkn mnum air kosong dan slalu mnum air tembikai.. Alhamdulillah air ketuban ok.. Alhamdulillah skrg dh bsalin 2 bulan..

sis try tgok u tube channel asyraff mazlan..wife dia pon kurang air ketumban....lpas cek doktor, air ketumban dah ok..kalau x silap dia bg makan tmbikai,brokoli...

Lebihkan air masak , mnum air kelapa, makan tembikai. Ni yang saya amalkan, AFI naik dari 8 ke 11 dalam masa 1 minggu. Semoga dipermudahkan urusan mommy.

wslm...maaf sy tidak pnh alaminya..tp sy try up kan status sis ni ea..hrp ada yg sudi mnjwbnya jika pnh mengalami pnglmn sprti sis...jg dri bebaik ea😉

Ada org kata makan buah tembikai. Boleh tambah air ketuban. Tapi saya tak pasti la betul keh tak.

Waalaikumusslm... ce minum air kelapa,..x silap saya air kelapa ni menmbhkn air ketuban

sy ada pernah dgr kat group ni ada yg ckp mkn tembikai

makan buah tembikai dan bykkan mnum air msk

banyakkn minum air and makan buah buahan.