Tanya soal kandugan

Assalamualaikum saya nak tanya ada tak ibu2 yang pergi kelinik, dokter Tanya last period bila. Saya bagitahu 18-12-2019 last datang. lepas tu kata nya usia kandungan saya 1 bulan 6 hari. Saya nak scan tapi kata dokter kalau nak scan pun tak nampak juga. Kalau nampak pun kantungan nya saja. Ibarat telur yang tkde putih nya, Betul ke mommy2..?? Dokter pun tak boleh nak sahkan saya hamil, sedangkan saya dah test HCG ada dua line terang, Moho pejelasan nye mommy2?

Tanya soal kandugan
53 Balas

Alhamdulillah..tahniah..jge baik2..mmg lau dlm 4 5 6 weeks.jumpe nmpk kntong je sis..sy bru scn 7 weeks..kntong je..t 10 weeks bru scn lg..tengok jntong..lau clinic kk..mmg cmtu..

Bergantung pada org.. klau awal sgt xnmpk.. macam sy 7 weeks bru nmpk.. 😂 Sy pegi kk bile 10 weeks.. so dorg scan sb biasa masa yu mmg da nmpk.. no worries.. tunggu sikit lg..

Betul lah tu.. tapi biasanya doktor akan scan jugak masa sebulan tu sebab nak tau sama ada kantung di dalam atau di luar rahim. Sekiranya diluar rahim...kandungan adalah berisiko

Normal je tu Saya first time scan 4-5week nampak kantung je ..Kali kedua scan 11-13 week baru nmpk baby. Kira bila tarikh first day awk datang bulan untuk last period.

Sis.. Awal Lgi tu nk buat scan.. Sebulan bersamaan bru 4mggu 6ari..klo Da rzki sis, scan masa 7w..sbb saya 7w da ade heartbeats semua.. Sis tggu lagi 2@3mggu..

Tahniah nmpk dua line. Tapi kalau mau lebih accurate lagi bole pergi klinik check darah beta hcg utk mengandung.. atau tunggu dua minggu lagi utk scan.. 😊

1 bualn 6 hari tu masih awal sikit. Heartbeat jelas nampak 7 minggu ke atas. Sis tunggu dulu nnt pergi scan lagi. Don't worry, just take care of yourself je

Xpe nnt tunggu lagi 4 minggu dtg semula ke klinik tu. Awal2 kehamilan kdg hnya nmpk kantung. Tu doc xnk scan dulu. Dia tunggu janin besar sikit baru nmpk

Xyah scan la awal2 ni, nanti tak nampak pape fikir bukan2 pastu stress. Rehat dan jgn buat kerja berat. Kalau nk scan tunggu 7w ke atas seeloknya

Betul sis. Awal lg. Sy scan masa 5week pun nampak kantung saja. Doc suruh dtg lg 2mggu utk repeat scan. Betul la tu sis pregnant. Take care n tahniah