Betul ke ibu mengandung tak boleh tidur siang hari?

Assalamualaikum, saya mengandung anak ke2. Sekarang dah masuk 29weeks. Anak pertama 1 tahun 4 bulan dlm fasa aktif. Bila ada anak malam hari akan bgn buatkan susu, siang pun jaga anak buat kerja rumah. Org tua2 kata ibu hamil tido siang tak elok. Saya tak percaya dan mengapa tak elok sedangkan doktor nasihat perlu utk kita berehat secukupnya.

2 Balas

sy skarang tgh cuti tanpa gaji selama 2 bulan.. 11 weeks.. setiap kali mkn, mesti dduk dulu then paksa diri utk tidor seketika walau 5 minit.. nk ilang kn muntah / perut x selesa.. kalau mlm x cukup tidor, gnti la wktu siang.. lagi pn lain org lain alah nye.. lain bby pn lain.. 😀

Sy siang malam tido 😅 cuma malam lewat la sikit nak boleh ke tidurnya. Risau jugak kang dah beranak baby dok berjaga malam je.