ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum, Saya cuma nak kongsikan berita gembira ni kt mommy2 smua. dan nk beri kata2 semangat utk yg ttc. Alhamdulillah , Selama saya berkahwin, saya pernah gugur sekali.. Masa tu saya down sgt..doc pn xtaw apa pnca sy gugur.. Sampai saya murung je jdi.. lepas gugur..stiap bulan saya check test prgnt.. sy check..negatif.. Berbulan2 saya usap perut saya.. tp tkde rzki.. saya terlalu stress sampaikan stiap saat saya nk check upt.. dgn mlut org ckp sy xpndai jaga kandunganla apala. sy ni lmbt la ngdung.. sy stress.. sampai satu tahap. Harini..Allah beri saya rezeki skli lg mengandung selepas saya kembali bertawakal pada Allah 😭 bulan lepas saya igt lagi..saya nangis2 di tikar sejadah. saya berdoa pada Allah.. saya sunyi..saya nak peneman😭 Akhirnya, selepas sy menredhakan segalanya. Saya dh xcheck bulan ni..tpi disebabkan saya terlalu loya bila masak. Saya check..dn naik positif..allahu akbar. indahnya ketentuan Allah bila kita redhakan ketentuan Dia.. Jdi utk ttc smua..jgn berhenti berusaha. Tetapi berhentilah memberi tekanan pada minda.. In shaa Allah..bila kita redhakan , tawakal pada Allah.. Allah akan memilih waktu yg tpt utk kita 🌹

ALHAMDULILLAH
22 Balas

btol sis.redha dlam ape jua Allah yg tentukan.anak no2 sy da 7tahun.3tahun mulanye mmg merncg.msuk tahun ke 4 kami mula ttc.tp xde rezki.awal2 ttc dulu kerap jgak test upt.tp hampa..xsedih sgt.sb baru lg kan.stiap org ty bile nk tmbh.sy suruh doakan.dan ade msanye sy amin kan je.bermula hujg taun lps sy smgt nk ber ttc smula.konon awal tahun ni la nk start.siap beli opk beli upt.join group ttc utk gali ilmu..setel bab ni sy pon ckp dkt suami nk ikhtiar dgan kelapa bkar..hujg bulan 12 hbis je period trus suami buatkan.dan sempt 3biji sy minum sy rasa sakit bdan breast sume skit dr period pain.dkt smggu sakit pon hilang.tp period xkunjung tba.upt yg dy oder da smpai saje test ptg tu jgak.allahukabar.menggigil tgok naik trus double line..msuk bilik nngis bgtau suami.penantian 4tahun sy berakhir..kini kandungan sy da nk msuk 5bulan.doakan smuanye baik2 aje ye.rezki Allah nk bg ditahun baru..

2y ago

alhamdulillah rzki Allah kan🥲

alhamdulillah .. mga yg baik2 untuk kita . mcm sy last year kwin. lpas kwin fibroid sy mmbesar & kne remove . sy lalui major operation untuk buang fibroid tu.. Dr ckp keadaan sy 50-50. alhamdulillah fibroid dpt dibuang & rahim sy msih ok ... Dr ckp myb blh pregnant myb lmbt .. alhamdulillah bulan lpas sy tau sy pregnant.. sy mmg redha kalau ada rezeki , in shaa allah ada , sy x rancang & x nk stress2 .. bila org tnya x mengandung ke, sy jwb je blom ada rezeki .. doakn yg baik2 tok sy 😊😊😊 ...

2y ago

in shaa Allah akan qd rzki utk awk..yakin dan sy doakan utk awaknya

Alhmdulillah..Tahniah Sis...sy ttc 6thn,..yg Allah mcm² kne hadap sepanjang 6thn tu tp kekuatan sentiasa ada bila suami dn family xpernah bg tekanan berkenaan zuriat... Alhmdulillah sabar tu indah...7ramadhan Hari tu dpt berita yg ditunggu²..sy diberi peluang..Allah Maha Besar..skrg dh msuk 6mggu...doakan sy Dan baby selamat..🥺

2y ago

aamiin..smga smuanya dprmudahkan

I feel u sis. Sy ttc 3y with 2x ggur. Sepanjang ttc, sy btul2 avoid stress, enjoy hidup berdua. Dan yes, Allah akn beri tepat pd wktunya. Alhamdulillah skrg sy dh 35w; barakallah sis & doakan urusan sy dipermudahkan ❤️

2y ago

dah ada tu sis tahnia jaga diri jaga kesihatan Aminnn 🤲🤲🤲 saya lepas 16 tahun baru pregnant tapi saya pernah gugur juga 3 kali masa awal-awal perkahwinan dulu, saya doakan sis sentiasa kuat sihat hendaknya dgn bakal baby sis.

sy pun keguguran tahun lepas. Alhamdulillah sekarang dh 5bulan. awal2 trimester ni byk kan bedrest ya. biar je keja rumah. kalau kerja cuba mintak unpaid leave. baju tu pergi dobi dulu. masak pun order je dulu

2y ago

boleh je kalau larat.. kalau xlarat berbuka je🥰

Tahniah sis..sy pon 2 tahun menunggu & ada endo. Doktor cakap susah nak mengandung natural, pernah buat ivf tapi xda rezeki. Alhamdulillah skrg ada rezeki mengandung natural..baru 5week. Doakan sy & baby sihat,selamat…

2y ago

amin 5week dh scan x sis

Sma mcm sy sis 2 kali gugur tahun lepas. Memang down sgt2 tapi alhamdulillah skrng sy cek 2 line. Brsyukur sgt2 allah hadirkn lagi malaikat kecil dalam rahim saya. Cuma sy blm prgi scan lgi sbb sy trauma scan awal2

2y ago

samala trauma gak nk scan awal

ya sis. mulut org kalau ckp , xjaga perasaan. saya sampai tekanan sbb kn mulut org. pastu sy xnak peduli da. buat stress kan diri saja. boleh share x tanda2 pregnant yg sis dapat ..

2y ago

lately ni rasa lapar kerap bila malam, lepastu cramp perut..Rasa mcm cekang je perut.. ad jga rasa swngugut cuma on off..puting pn rasa sengal2 mcmtu bila kena baju. malam ni dh start loya bila bau sambal tumis

pregnant kalini senyap2 je sis, takpayah bgtau orang. saya pun first pregnancy gugur, mcm2 pendapat orang salahkan kita. so pregnancy kalini sy senyap je tak bgtau org 😁

2y ago

btul.kalini xbgtaw sapa2 pn..

Alhamdulillah tahniah sis .. saya baru kahwin org tanya2 dh banding2 kan lagi . Sedih rasa .. doa kan saya ada rezeki untuk mengndung tahun ni ye sis .. 🤗

2y ago

in shaa Allah nt akan ad rzki.. mulut org ni sis..tak akan tutup..bila dh anak nt ditanya pula anak kedua..Sabar banyak2..berdoa..in shaa Allah saya doakan sis mengandung bulan ni ..amiin