Badan masuk angin

Assalamualaikum. Saya baru je melahirkan 4 hari yang lepas. Betul ke kalau dalam pantang kita tak boleh duduk dalam suhu yg sejuk? Orang tua² kata takut badan masuk angin. Tapi saya ni tak tahan panas, rasa nak buka aircond je.

1 Balas

Bru 4 hari sis,sabar ya sis.Msih pnjg lgi tempoh berpantang.Sis kena jga bdan btul2 klau nk pkai badan lbeh lama,mmg xelok klau kita lepas bersalin kena angin.Nnti meroyan&akn ada kesan.Tp klau xtahan ,blh buka sejam/skjp.Xblh kerap sgt.Berpantang pn,org galakkan ibu bersauna smpai kluar peluh.