Pernah gugur

Assalamualaikum, saya baru hamil 7 minggu 2 hari utk kali kedua, saya nak tanya ibu² yang berpengalaman di sini...saya pernah mengalami keguguran waktu hamil kali pertama..jadi sekarang ni masih terlalu awal utk saya ke KK atau saya kena pergi buka buku sbb saya risau akan terjadi lagi..

Pernah gugur
27 Balas

Sy trus pergi kk and buka buku..lepas tuh doktor ambil kisah sikit pasal abortion kerap ni takut ad mslah..rupanya dpt detect sy ad gdm time pregnant so alhamdulillah now dah 31w..make sure positive je sis jgn pikir psal y lepas..mcm sy asyim fkir je husband mrah dia kata sbb dok fkir tuh y terjadi buat biasa doa bnyak2 inshaAllah kandunga selamat..