hamil atau tidak

Assalamualaikum... saya baru berkahwin 11/1/2020... saya dari sebelum kahwin memang ada masalah kelewatan datang haid...dan last haid saya 5/12/2019.. lepas 2 minggu lpas kahwin saya ada spooting(keluar sedikit darah bercampur lendir) dan ada ngidam.. lepas 3 hari saya ada cek pregnant test.. tapi keputusan negatif... jadi saya pergi ke klinik tapi keputusan klinik sama negatif.. lepas 3 hari saya ada angkat benda berat and keluar darah yang agak cair.. jadi saya beragapan saya sudah datang haid.. tpi rupanya.. sehari je darah tu kuar... now baru2 bulan 2 ni.. breast saya sangat sakit.. berdenyut dan sakit.. laki saya tergesil pon sakit.. dan saya sakit dibawah adomen(seperti datang haid) tapi saya tunggu 2 3 hari still tiada datang haid... baru2 ni 20/2 saya ada cek pregnant test lagi sekali.. tpi benda yang sama negatif....cuma ujian darah untuk tahu hcg je saya belom buat di klinik.. saya agak kekeliruan.. adakah saya hamil atau tidak..?

2 Balas

Mungkin perubahan hormon sebab kahwin . Period boleh terganggu juga bila kahwin sebab hormon berubah lepas kahwin

Try check upt sis,,

4y ago

Saya dah datang haid 4/3 haritu ...mungkin ini just hormon.. tapi sekrng saya dah lewat datang haid ..patut nya 1/4 datang semula haid.. ni dah lewt sebulan.... Saya ada kemungkakan soalan baru