Nadi lebih dari 100

Assalamualaikum.. sapa ada pengalaman nadi tinggi? Normal kah nadi 110? Blood pressure alhamdulillah normal. Tp nadi tinggi smpai 110.. effect x pada bby? Tq

Nadi lebih dari 100
19 Balas

Saya pnh kene maternal tachy pregnant hritu, abis sume test dh buat dkt hosp, dari amik drh thyroid,ecg, ct scan sbb tkut ade darah beku dlm paru2, then echo test, n last skli pakai holter, alhamdulillah sume normal, doc kata mgkn sbb pmbawakan baby. Nk kepastian kene buat test at least ecg, tgk bacaan, if kt klnik kata x normal die akn refer pakar trus, sbb pregnant ni mcm2