Nadi lebih dari 100

Assalamualaikum.. sapa ada pengalaman nadi tinggi? Normal kah nadi 110? Blood pressure alhamdulillah normal. Tp nadi tinggi smpai 110.. effect x pada bby? Tq

Nadi lebih dari 100
19 Balas

Sama mcm sye aritu cek2 nadi laju. Then doc takut jantung bengkak, sye ckp takde pape maybe sbb hospital tu besar n bnyk jalan ,maybe sbb tu jdi laju.. hahahaha. Then doc suruh buat ecg yg lekat2 kt bdn tu, dah la 1st time buat bnde tu, lgi tmbah takut sbb wayar2 semua lekat kat badan,nasib lah nurse tu okay dia buat btul2 ,sbb kalau result tak cantik sye kene tahan ward time tu gak n dorg suspek jantung bengkak, then alhamdulillah semua ok.. result pun ok,