LUKA SELEPAS CZER

assalamualaikum & salam sejahtera. saya nak bertanya ada tak ibu² yang melahirkan anak pertama czer? lepastu bila ibu² mula mengandung anak kedua? berapa lama rahim czer dah boleh mengandung semula. selepas itu, bersalin anak kedua itu normal atau czer mana lagi okay? sy nk rancang mengandung anak ke2 . tapi risau keadaan rahim blum pulih dan risau kene czer lg..

16 Balas

anak first saya emergency czer. la ni dia baru umur 11 bulan saya baru mengandung lagi. dah guna perancang pun still nak melekat juga. now baby sulung dah 1 tahun 3 bulan, saya pun dah masuk 27w. lagi 2 minggu saya ada appointment dengan doktor di kk, time tu baru doktor bagi date untuk jumpa doktor pakar hospital untuk check luka czer. so far luka saya still takda sakit apa-apa. perut dah memboyot dah pun. harap-harap masa scan nanti, luka okay jelah. saya plan nak czer lagi next bersalin ni.