Soalan untuk ibu² czer

Assalam. Macam mana ya ibu² yang baru lepas czer, lepas tu mengandung lagi? Untuk next pregnancy adakah selamat ibu² melahirkan? Maaf bertanya soalan macam ni. Sebab saya czer, tapi anak dah 1 tahun 6 bulan. Cuma risau sekarang tak datang period. Lepas tu tengok pulak artikel pasal rahim hancur sebab si isteri czer jarak dekat. Harap dapat menjawab soalan. 🙏🏻 #ingintahu ##seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

wsalam. sy czer sblm ni, ank ngam setahun sy pregnant adiknya, skrg early of 3rd trimester. alhamdulillah it went well. as for now sy mmg regular checkup di kk and akn jumpa pakar o&g end of the month utk review previous scar and dptkn consultation either sy boleh vbac or elective, since jarak less than 2yrs (my toddler will be 1y8m when i deliver my 2nd child) for my understanding, czer jarak dekat is when the gap is 6mth and below. itu mmg risiko sbb yg kt dlm baru nk heal.

6mo ago

Oh macam tu. Alhamdulilah, lega sy dengar. Terima kasih puan atas jawapan yg diberi. Semoga puan dipermudahkan urusan utk bersalin nanti. Aamiin. 🤲🏻