LUKA SELEPAS CZER

assalamualaikum & salam sejahtera. saya nak bertanya ada tak ibu² yang melahirkan anak pertama czer? lepastu bila ibu² mula mengandung anak kedua? berapa lama rahim czer dah boleh mengandung semula. selepas itu, bersalin anak kedua itu normal atau czer mana lagi okay? sy nk rancang mengandung anak ke2 . tapi risau keadaan rahim blum pulih dan risau kene czer lg..

16 Balas

sya czer anak pertama, sekarang umur ank sya dh 3 tahun 10bulan, sya pergnant anak kedua , kandungan dah masuk 17minggu.. sya ada bertnya doktor,ank kdua ni czer juga ke atau boleh beranak normal. doktor cakap bergantung kandungan, boleh je beranak normal, tapi klau kandungan ada msalah trpksa czer juga. tp serius kekadang ada juga rasa ngilu dkat bahgian czer tu.