LUKA SELEPAS CZER

assalamualaikum & salam sejahtera. saya nak bertanya ada tak ibu² yang melahirkan anak pertama czer? lepastu bila ibu² mula mengandung anak kedua? berapa lama rahim czer dah boleh mengandung semula. selepas itu, bersalin anak kedua itu normal atau czer mana lagi okay? sy nk rancang mengandung anak ke2 . tapi risau keadaan rahim blum pulih dan risau kene czer lg..

16 Balas

sy anak pertama normal anak ke dua emergency czer. termengandung awal. mse ank 2nd 1thn 1bln. doc ckp anak sebelom kalau da 2 thn boleh normal. atau pon sekurg2nye jarak ank 18 bulan ke atas untuk next bersalin. sy pon tgh dilema ni nak normal ke czer. sbb jarak ank 2nd dgn yg akn dtg nnti 20 bulan. skrg da 34weeks.

2y ago

tq atas perkongsian ,smoga dipermudah urusan sis