Vaccine kandungan 12 minggu keatas

Assalamualaikum , Salam sejahtera , nak tanya ibu2 hamil 12 weeks ada tak yang dah ambik vaccine ? Ble share feedback ? Hehehe , dapat date 1st dose vaccine , tapi kandungan masih 12w 😅

14 Balas

Saya first dose 3/8 . masa tuh tak tahu lagi mengandung . 16/8 baru tahu mengandung . 24/8 sepatutnya second dose , tapi dokter and nurse suruh tangguh dulu untuk second dose . sebab dia kata kemungkinan boleh berlaku keguguran . actually depends dengan badan kita . Kalau awak yakin , takde masalah boleh proceed jeh . tapi saya suggest better refer dokter . But , kkm dah keluarkan arahan baru kan. ibu mengandung boleh ambik vaksin start kandungan 12 minggu ke atas . Rasanya tak ada masalah . semoga baik²

3y ago

Utk dos kedua tu nnti kan jarak agak lama dgn dos pertama ok ke? Ke nnti kena amik semula dos pertama