Vaccine kandungan 12 minggu keatas

Assalamualaikum , Salam sejahtera , nak tanya ibu2 hamil 12 weeks ada tak yang dah ambik vaccine ? Ble share feedback ? Hehehe , dapat date 1st dose vaccine , tapi kandungan masih 12w 😅

14 Balas

Alhamdulillah… 🤲🏻 Hari Isnin 23.08.2021 dah complete kedua-dua dose vaksin (30 weeks / 6 days). Untuk dose pertama, takda apa2 side effects yg teruk kecuali lenguh dekat tmpt injection. Untuk dose ke-2, Slps (12jam) injection, badan rasa seram-sejuk, mild fever on off & sakit seluruh badan 🤕 Alhmdulillah, Slps (24jam) badan dah fully recover balik 😬 Just now, extra alert dgn pergerakkan baby & still kena kurangkan pergerakkan & ikut SOP, sbb body still “fragile” & perlukan 14 hari utk bina immunity kpd virus. Semoga kita semua di bawah lindungan Allah dan dipelihara dari wabak berbahaya 🤲🏻

3y ago

Alhamdulillah , tq atas feedback sis 😘