Folic Asid

Assalamualaikum & Salam Sejahtera mommies semua ??? Persoalan sy berapa MG Folic Acid yg d perlukan utk ibu hamil lagi2 dlm first trimester yg tgh mngalami alahan dan tak selera makan .. Sy musykil bekalan drpd kk hnya 5mg mnkala utk brand Appeton dan brand lain2 kbykaannya 400mg , jauh sgt perbezaannya tu ?

2 Balas

Setahu saya yang brand appeton tu lagi sikit dos dia daripada kk punya. Kk bagi 5mg, appeton tu 400mcg sahaja. Elok makan yang kk tu sebab lagi banyak dos dia. Beza dia mg dengan mcg tu. 😅