38 weeks serah diri utk Operate

Assalamualaikum. Sahabat2 , doakn saya selamat operate caesar khamis ni 22.09 ya. Due 4.10tapi warded 21.09 dan operate 22.09 sebab baby besar. Tiada masalah GDM. Juat because baby ikut genetik sebelah husband. Tinggi2 . 3.8 weeks, baby dah 3.8kg dengan ketinggian saya cuma 153cm. Problem stuck bila ukur lilit badan bayi, saiz dia dah saiz baby usia 41minggu. Jadi, risiko jika beranak normal, kepala mungkin lepas. Tapi bahu tak lepas, bayi boleh cacat sebab bahu patah kalau kena paksa utk keluarkan. 😭 so, the best way utk kurangkan risiko baby, kena operate .. 🤲🏻 doakan saya dgn baby ya..

1 Balas

Saya baru jee czer semalam. Due asal 6/10. Memang elective czer sebab anak sebelum ni czer juga. Semoga di permudahkan urusan ya sis. Banyak kan berzikir & selawat dalam bilik ot nanti 🥰