sembelit

Assalamualaikum,, nk tye, saya pregant nak masuk 6 weeks,rasa macam sembelit dah sminggu x mmbuang, perut dah sakit sgt, ada cara tak nak atasi? Sebab saya dah makn buah byk, mnum pun byk,,, tp still sama... Macam mana ya

2 Balas

Beli ubat cair najis d farmasi sis. Lactul ka nama dia. Sy smpai hrni msh trauma sembelit msa preggy. Sy betul2 rsa mau berak, sdh meremang bulu roma. Perasaan mcm mau kena cirit birit. Tau2 la kan mcmna rsa mau cirit birit. Skli tu sdh ddk d mangkuk tandas. Xda yg keluar. Sy sdh kesakitan betul. Teran punya teran xdapat juga. Smpai terbediri sy mau teran sbb sakit sdh dubur. Rsa mau kuyak. Menangis oi. Smpai sy ada rsa mau demam kena tu sembelit. Kesejukan. Lpstu petang sy bawa husband pg farmasi. Around 2 hours later bru yg membuang dengan lawas. Pengajaran, jgn la cuba2 makan buah itu ini kalau sembelit teruk. Beli la ubat. Nantu sendiri yg sakit

5y ago

Sebarang ka sis? 😅 xtau pulak. Sbb doktor klinik kk supply ubat tu utk cair najis msa sy first preggy. Second time, sy beli sendiri. Syukur. Baby xda pa2

Wa'alaykumussalam dah rujuk doktor ke sis?

5y ago

Belum... Sebab ingat normal.. Ada baca juga kata normal lau pregnant sembelit ni... Tu yang tye dlu sni.. Mungkin ada yang berpengalaman sama dgn sy