????

Assalamualaikum... Nk tanye sikit boleh sya da buat tes 2x hasilnya positif... Sya last dtng bulan 25/12/2019 smpai skrng blm dtng lagi... Klw sy mengndung knpe sye x ade alahan mcn muntah.. Yg sya rasa hanya sakit pinggang.. Dan perubahan di bayudara tu saja... Tpi bru ni tekak sakit mcm susah nk nelan mkanan

????
43 Balas

Lain orang lain cara alahan sis tkpa yg penting sis dgn baby sihat tkpa jgn fikir yg bukan2 ok

Saya masuk 7weeks baru muncul alahan. Skrg apa2 makanan pun susa nk masuk. Asyk munth je.

5y ago

Sama asam nda bah?

Sy dulu pn xde alahan...smpai la kandungan dh 6bln... So bleh la mkn sesuka hati mcm biasa

Bersyukur lah sis. Kalau ada morning sickness satu kerja apa pun tak boleh nak buat tau

Alhamdulillah sy pun xde alahan muntah setakat ni dah 8weeks..tarikh awk tu lebihkurang sy.

5y ago

Sy pun blh g klinik lg. Igt nk g 10 weeks nti.. Tggu suami amik cuti.. Skrg ni bnyk2 jg diri jg makan minum je.

Lain orang lain pnglmn awak....mungkin alahan awk lambat sikit / takde langsung..

Sy pun Sama sis, Dr awal smpai skrg masuk 15week xde alahan lgsung jgk. Alhamdulillah.

sy masuk 6w baru start alahan. stiap org xsama rasanya hehe jaga elok2 ye 😄

Normal la tu xde alahan. Sy dlu langsung tak ada alahan pn. Mengidam pun tak ada

5y ago

Sy pun 1st time, sy bersalin 20/11/19,Sy pantang sendiri, hanya husb yg tlg sy semua. Syukur semua ok.

Congrts.. x semua ada alahan prgnt.. sya dah 25w pun x pnh kena alahan.