2bulan sudh tak dtng period

Slm smua , nk tanya sya awl sebulan lmbt period tu sya ada buat preg test tpi samar2 lepastu saya buat kli kedua pada awl bulan kedua tu , tpi tak doubline pun , tpi saya ada rsa mcm alahan orng preg , asyik loya kdng2 nk muntah tpi tak jdi , lepastu ada keputihan kental putih susu , sya tak pernah pun dpt keputihan mcm tu dn tak bebau , payudara sakit klu d sentuh ataupun tekena sesuatu klu period pun tak sakit mcm tu sngt , ada setengah orng cakap tunggu smpai 3 buln bru pergi check pgi klinik , tpi skrng sya takda spotting langsung , #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

kadang2 benda tu nak jadi , saya hari tuh bulan 3 sebulan tak mai period pertengahan bulan 3 cek upt negatif pastu saya tunggu lagi sebulan masuk bulan 4 23hb saya cek upt naik double line , buka buku pink usia kandungan 10w.. ya betul kadang ada orang susah nak kesan , sesetengah orang tunggu 3/4bulan macam tuh .. sedangkan saya yang bawak awal hari tuh doc scan nampak kantung je mula2 , scan kali kedua dia anggarkan baby usia baru 7-8week pastu sampai jumpa pakar pun susah nak nampak , memang dah nampak bentuk baby jantung degup semua ok cuma doc dia nak zoom tengok perkembangan tulang ke apa tak nampak maybe perut jenis tebal kali kedua jumpa pakar baru lah dapat kesan , itupun usia baby masuk 14w2d beza sangat dengan tarikh period yang saya bagi 15/2 sepatutnya sekarang dah 18w .. dah kena tukar redd 16/12 pulak 😊 itulah saya sendiri pun pening tapi doc dah sarankan ikut jelah tarikh baru ..

Sama mcm saya last period 11/5. Smpai harini tak dtg period. Sy period teratur jadi pelik knape lama sgt tak dtg period. 11/6 ada pergi klinik buat upt n scan perut tapi upt -ve, scan pun tak nampak apape. Tapi ada alahan smpai ada keputihan. Selama ni sy mmg takde keputihan. Ada buat preg test kat rumah pkai upt biasa line samar sgt smpi sy pikir mata sy je yg nampak line samar tu. mcm perasaan sendiri. Next week baru nak buat upt lagi sekali pkai clearblue. Doakan semoga ada rezeki zuriat utk sy ye 😇

2y ago

Arumi; rasa was was kan nak tunjuk. Nak tunjuk dkt husb tp takut husb tetbe ckap “nampak 1 line je”, so kita pun buang. Anggap je result -ve 😅 takpe in shaa Allah, ada rezeki zuriat utk kita nanti. Aamiin. 🥰

boleh cube pakai clear blue..atau ade duit terus p klinik aje.. penat berteka teki.. sbb doc lebih arif.. xyh tggu 3 bulan.. sbb kes awk ni samar2.. jadi tertny2.. 3 bulan tu.. kalau ikut dh kene buat buku pink.. kalau dah sebulan xdtg atau 2 bulan p aje scan lg senang..

pregnant kalau bleeding or spotting tu yg ptot dirisaukan, and x normal. kalau xde bleeding n spotting tu kira normal.

2y ago

betul. bleeding time pregnant mmg xnormal. dri sikit boleh jdi byk. saya last year 2 kali pregnant bleeding startingg dgn sikit. last2 misscarriage both.

sis beli digital punya clear blue . terus detect . ape ape pun semoga ada rezeki utk sis ada baby ☺️❤️

Lamanya sis sampai 3 bulan baru nak check. 3 minggu delay period dah boleh scan dah sis kalau takde bleeding

Betul tu.Sis Tunggu lagi.Tengok 3bulan.Buat test pregnancy.Double line tak.Semoga ada rezeki