Ada tk yg sni tdk ada dtng bln brthun² sma mcm sya strt 2019 tdk dtng bln 🙁🙁..

6 Balas

kalau dari 2019 kira nk dkt 4tahun la sis tk datang ya? sy rasa better sis pergi klinik check. inshaAllah dokter boleh tolong. dulu kwan sy ada tk dtg setahun lps jmpe dokter alhamdulillah period mcm biasa. mungkin ada masalah dalaman. jgn dibiarkan lama2. bahaya sis

2y ago

boleh dirawat .. tpi diaorng bri mkn ubt dlu . bln10 bru sya cek lgi dgn dktor pkar .. hrap tdk ada lgi 😭

saya dulu ada juga tapi bukan tahun lah , bulan je .. saya dah g cek doc pakar cakap takda apa masalah rahim cantik ja , maybe sebab saya berisi then dia suruh turunkan berat ..gitu je lah puan , hormon tak normal kan .. macam2 ye masalah kita perempuan ni , takut saya ..

2y ago

ohh yaker kalau begitu puan kena lah buat rawatan , saya dulu pun 6tahun usaha macam2 dengan takda zuriat lagi sebab menganggu period saya sampai kadang berbulan2 tak ada .. bila dia keluar sakit ya amat seminggu saya takleh gerak mana2 bukan sakit sengugut sakit rasa macam kena hempap darah pun keluar berketul2 ..

sya pkir hmil cek² tidk ada ..smpai lh stu hri suami bilng dkat sya yg dia mhu tmbh lgi .. hmmm 😢😢.. msti dia kcwa tngok sya tdk boleh hmil .. hmmm 😭😭 hnya tuhan sja yg tahu btpa sdih nya sya

2y ago

start khwin 2017 .. sudh ada ank satu laki .. tpi suami mhu tmbh lgi .. 😭😭 ? sya mhu tmbh tpi mslh nya blum dtang bln start 2019 belum dtang bln .. sya pkir sya hamil ba .. cek sya tngok satu line sja .. sya trus jumpa doktor .. doktor ckap hrmon sya ada kuman skit .. trus sya mhu tkjut sya .. tpi sya blum brithu dgn suami tkut d kcwa 😭😭

Jgn sedih sis, ikut saja treatment yang doc pakar bagi ya, bersihkan dulu hormon, nanti baik juga tu. Buat yang terbaik 💪💪

Ada try check kesuburan tak dkat pakar? Kena check tu

2y ago

ada .. dia orng ckap yg hrmon sya ada kuman 😭.. rsa tdk pcya sya

takot gangguan hormon..baik pi cek

2y ago

sdh cek sis .. tpiii doktor tnya yg hormon sya ada kuman skit 😢