18 minggu

Assalamualaikum nak tnya , normal ke 18 minggu masih xrasa apa2 pergerakan ? Kalau mengandung anak kedua 18 minggu dh rasa pergerakan .

90 Balas

kalau saya dah rasa macam 17 week tapi hanya pergerakan lembut . tapi hari ni dah masuk 18 week uhh aktif semoga baby kita sihat2 ye dan semoga saya cepat sembuh dari positif covid. harap semua doakan saya kuat lawan penyakit ni ye dan doa kan anak saya selalu aktif dan sehat . Amin

2y ago

sme sis sy pun 17 week da rse tndgn lmbut..now da 18 week 1 day lgi aktif rse dye🙈❤️

sy pon 18mggu, sy tak pasti baby sy ada gerak ke tak.. tp, kdang² perut sy mengeras & lembut balik.. sy dh ada ank 2 lelaki, sy dh tak ingat dh mengandung brpa week dh mereka dh boleh rasa gerak.. ni mgandung ank yg ke 3.. jarak 6 tahun bru ada rezeki.. tu yg lupa dh..

2y ago

saya sama sis, xde rasa pergerakan bby lagii.. mngandung yg ke 3 jugk

alhamdulillah rmai yg komen mcm tu kn..saya pun dh 18minggu x ade rasa pergerakan bby lg..mula2 agk risau tpi dh bca komen2 kwn2 semua.ok lh sikit.mungkin dia gerak tpi bnda kecik lg kn..sebb tu kita x dpt rasa pe2..semoga bby tahun baru ni sihat2 lh ye..🤲🤲🤲

sy dah dpt rasa tendang tu bergerak pon dpt tahu.. MLM LG xtif.. sy doktor kata ada kencing manis..cume 6 sblm ni.. tapi cek seterusnya 5.4 .. sy tak pernah kena kencing manis.. mengandung Hok ni dapt kencing manis.. berat badan turun sikit.. sbb punyalah nk jaga.. 😔

bkn ke klinik masing2 dh cek perut dgn mesin dia..Kita dpt dgr degupan jantung baby..Dan masa trimester pertama dh scan Kan..sy anak first Pon xthu Mcm mna Rasa tendangan Tu..beby gerak..just minggu Lepas nurse check guna mesin dia dpt dgr degupan jantung baby..🥰

18 minggu pun belum rasa pergerakkan. Anak pertama x tahu nak expect rasa mcm mana 😅

1y ago

18week.. msh belum rasa pergerakan bby.. perut pn msh xnmpk sgt ...normal ke.. sbb bdan sy berisi..

normal sis sbb keadaan tubuh ibu & saiz baby yg berbeza. ibu berbadan kecil lebih cpt rasa gerakan baby sbb lapisan lemak yg nipis berbeza ngn ibu yg berisi mpunyai lapisan lemak yg lebih tebal jadi lambat sikit dapat rasa pergerakan baby.

sy pun tengah mengandung 18week skrg ni. Alhamdulillah pergerakan baby dah terasa dari usia kandungan 16week lagi. aktif dia dalam perut mommy 🤭

2y ago

macam mana yee sis rasa baby gerak tu kalau 18 week

sy genap 18w dh RS pergerakan sis..tp haritu tnye nuse tgk pada org jgk kadang blh RS cpt kadang dpt RS lmbt..in Shaa Allah baby sehat tu..sy ni ank no5 pun dh lupa bila baby mula RS gerak lm x pregnant kan..ank no4 thn ni 4thn..

Sy pun tgh prgnnt 18 week blm rasa prgerakkn lg.. Tp kekdg ada rasa mgeras sikit pastu ok balik.. 😅 Tak pasti tu baby gerak ke apa.. Masa anak sulung dulu 27 week baru rasa..

2y ago

Otot atau lemak perut tebal. Sebab tu lambat sikit baru rasa baby gerak. Tu normal. Orang yg perut nipis or kurus mmg rasa lebih awal.