Baby Gender

Hi assalamualaikum, nak tanya.. Waktu bila sesuai nak scan jantina ya? Sy preggy 16 week ? betul ke kalau kuat makeup dpt baby perempuan ? tak sabar nak shopping brg baby...

2 Balas

hahahaha sy pun xsure bila jantina baby boleh kelihatan jelas. sbb 3x scan(mggu yg berbeza), my baby tak nak lgsg bg chance dkt sy utk tgk jantina dia. kaki dia tutup rapat sgt.. nak masuk 9 bulan baru nampak jelas jantina baby saya.. hahaha sy pulak suka beli brg makeup tp xsuka pakai, pastu kdg2 selekeh je.. org ckp mcm ni pun jantina anak mgkn perempuan.. hahaha

5y ago

😂🤣 Alamak tak nak kasi tengok pulak. Masa 15week sy ada scan, tapi doktor x confirmkan lelaki ke prempuan 😅 tu la nak tya slalu ny nampak jelas week ke brpa..

Waalaikummussalam, Alhamdulillah dgn izin Nya..sy dpt tgok jantina baby at 18weeks nmpak burger..tp itu 80% kendian at 6-7mo 90% confirm selebihnya kuasa Allah swt.