Kaki Bengkak masa Mengandung 34 Minggu

Assalamualaikum nak tanya, normal ke nak kaki bengkak masa mengandung 34minggu ni.. Bawah perut pon sakit. Asl bgun dr dduk je mesti sakit sengal jaa... Nk jln pon payah. Mcm mna nk bg kaki bengkak tu surut?

Kaki Bengkak masa  Mengandung 34 Minggu
19 Balas

Sya sapu mnyk ni sis.. Kurang sikit bengkak.. Lgi2 sya bkerja bnyk brjln mmg bgus bila disapu

Normal.. as long as tekanan darah normal.. nie pun saya alami ketika mengandung dulu.

Normal kut...kaki sy pon bgkak jgk 38mggu...mcm belon...bgkak sebab jln bnyk...

Sy hari tu pun bengkak..misi tulis 'slight edema' kt buku pink..tekanan darah ok..

Tinggi kan kaki masa tidur letak bantal alas kaki, InshaAllah boleh surut bengkak

hri tu nurse tgok kaki sy ad bngkak skit, die sruh alas dgn bntal kasi tinggi

Ini saya punya bengkak. Lg besar 😂

Normal sis..sya 38 minggu pun sma

Pls refer doc