Dah 3minggu susah buang air besar.?

Assalamualaikum. Nak tanya, normal ke bagi ibu yang lepas bersalin susah nak buang air besar?

2 Balas

Waalaikumussalam. Saya pun macam tu juga puan. Lebih2 lagi bila bersalin secara ceaser lagi la takut nak meneran, sudahnya tak membuang. Saya amalkan makan Sunsweet Prune. Lepas makan tu alhamdulillah senang je keluar bila membuang, tak perlu teran sangat. Tapi puan cuba tanya mak atau mentua sebab anatomi masing-masing..takut buah prune tak sesuai dengan puan.

wslm. betul mmg susah. mungkin takut jugak kan nk mmbuang sbb bersalin normal. dah la mmg jenis sembelit. lps bersalin hari2 mkn buah oren 2biji sehari. mnum air kosong bnyak. sng sikit membuang