bedung baby

assalamualaikum nak tanya mcm mana cara utk tidurkan baby without bedung.. baby dah terbiasa bedung since baru lahir.. my baby almost 4m.. dah try slow x bedung tp dia kerap terjaga n tangan kaki goyang2 ?.. mommies ada suggestions tak.. thank you all

17 Balas

Sy bedung anak sy smpai 6 7 bulan. Hahahha sbb dia suke sgt bedung.. Kalau g jalan mana2 letak je dlm stroller tu tido la dia smpai hbs shopping 😂 tp yg baby girl smpai 5 bulan je sbb sy geram xboleh pakai dress kat dia. Klu nk stopkan pakai bedung sy salu letakkan bantal kecik kat ats tgn dia supaya dia x terkejut2 dan rasa mcm ade org peluk dia..

Bby sy berbedung penuh hanya 3minggu lps lahir ja. Lps tu bedung kaki, tak bedung tangan. Masuk 2 bulan langsung stop bedung. Ada jugak terkejut² tp makin lama terus hilang. Tips dia, letakkan bantal bby/kain yg dilipat² atas dada bby/sendal kiri kanan badan. Dgn cara tu, bby x tido terkejut lg.

Sy since baby 2month sy tidurkan dia meniarap especially waktu siang utk elakka terjaga2 sbb tgn kaki terkejut.malam sy buat jugak, tp mmg sy xtidur lena.ltk tgn ats bdn bby,asal gerak je sy terjaga.risaulemas. now baby dh 3m dah tidur terlentang tnpa terkejut.

Baby sy sjak dia dh bleh angkat kepala dia bila meniarap, sy bg dia tidur meniarap sbb kalo tdo terlentang asyik terkejut2 & dia tdo xlena wlaupn letak dlm buai.tp kne pantau jgak.tkut dia sembam muka dia. Now dh 4 month, kalo dia lenguh, dia mengiring kn bdn dy sndiri.

wsalam . sy bedung anak sampai 5 bulan lebih. nanti lama2 bila dia dah banyak buat gerakan tubuh badan dia, dia boleh tidur lena tanpa bedung. kalau dia masih nak bedung, teruskan je sis. nanti mengganggu tidur mak ayah kalau dia kerap terjaga mlm2.

Mcm bby sy.. Klau x tdo mengiring pun, letak selimut dlu kt bdn then bantal yg xterlalu berat, xterlalu ringan kt tgh bdn smpi kaki.. Nnti die slesa nk tdo sis... Ank sy mcm tu la.. Mlm je gelisah x suka bedung

anak saya bedung 1 tahun 3 bulan masih bedung lagi sis .kalau x bedung die x selesa tido rengek je .lepas die da tido baru la saya buka pastu die tido mcm biasa la time mula mula nak tido tu je .

Baby saya tido meniarap tapi kena pantau la jugak. Bahaya, takut dia sembap muka kat permukaan tilam, lemas. Siang2 dia akan tertido sendiri tanpa meniarap or dibedung dah. Next week 5m.

Bby sy kejap je pkai bedung nya..bila dh stat pndai isap jari kita buka smuanya..nk2 dia dh stat lasak dh pndai angkt kaki ms umo 3bln..trus xpkaikn lg dh..

Huhuhu untung la nk berbendung..anak saya asyik keluarkan tangan tiap kali bendung..pastu da x bendung da..huhu cuba letak bantal dkt kaki dia..