Skincare selamat ibu hamil

Hi assalamualaikum nak tanya Korg sejak mengandung guna skincare apa ye? Sejak tau mengandung saya terus stop skincare dh tu tetiba Naik jerawat pulak n losyen bdan kalau kita guna losyen baby anakku ok tak erk sebab skrg suka guna losyen n mandian baby pelik beno mengandung Kali ni suka cium bau cmtu 😅

9 Balas

Kalau saya guna pencuci muka dan pelembap muka brand Simple. Sunscreen pula brand Allie. Sabun badan & Lotion badan Suu Balm. (Sblm pregnant pun guna sebab eczema.) Shampoo guna Sebamed.

1y ago

Yes, Allie tu physical. Aneesa tak sure pula. Tak pernah guna. Physical & Mineral sunscreen ok. Bahan yg ada zinc oxide & titanium dioxide tu safe for pregnancy. Dalam Allie ada zinc oxide.