Skincare selamat ibu hamil

Hi assalamualaikum nak tanya Korg sejak mengandung guna skincare apa ye? Sejak tau mengandung saya terus stop skincare dh tu tetiba Naik jerawat pulak n losyen bdan kalau kita guna losyen baby anakku ok tak erk sebab skrg suka guna losyen n mandian baby pelik beno mengandung Kali ni suka cium bau cmtu 😅

9 Balas

Sis blh cari range produk clinelle kt watson.. Sy breakout pregnant kali ni.. Staff watson suggest pakai brand clinelle, ambik yg vitamin e, color merah putih sbb safe utk pregnancy. Sy pakai toner je dulu bilas dgn aiken moisturizer Alhamdulillah clean n clear muka. Sblm pregnant sy pakai skintific n kbykn produk yg ada chemical content yg xblh pakai time pregnant. Skrg dh lega dh muka dh ok..

1y ago

okay2. takpe. thanks sis

Utk jerawat boleh try Azelaic Acid Ordinary safe for pregnancy and nursing, boleh google cara nak guna. Sunscreen I guna Axis Y No Stress Physical Sunscreen. Banyak je skincare products yg pregnancy safe. Sis boleh google ☺️

saya teruskan je dengan pencuci muka himalaya yg warna hijau tu dan shower gel Johnson's baby bath sebab kulit memang sensitif. shampoo baru tukar kpd shampoo yg bebas SLS/ SLES/Paraben.

Kalau saya guna pencuci muka dan pelembap muka brand Simple. Sunscreen pula brand Allie. Sabun badan & Lotion badan Suu Balm. (Sblm pregnant pun guna sebab eczema.) Shampoo guna Sebamed.

1y ago

Yes, Allie tu physical. Aneesa tak sure pula. Tak pernah guna. Physical & Mineral sunscreen ok. Bahan yg ada zinc oxide & titanium dioxide tu safe for pregnancy. Dalam Allie ada zinc oxide.

Pastikan produk tu takda bahan asid bahaya untuk baby, produk wardah pun selamat saya ambil basic je sebab pregnant mmg keluar semua jerawat tak terurus😌

sy guna range produk mama's choice. dri cleanser shampoo conditioner stretchmark nipple cream. recommended. safe utk pregnant women👍

Kalau sis nak guna losyen baby pun ok je. Selamat utk ibu mengandung juga.

1y ago

Tak juga sis. Ikut ibu. Sy ada eczema jadi sy akan elak fragrance tapi kalau awak takut nak guna boleh stop, ikut awak sis. ☺️

mama choice