Boleh ke?

Assalamualaikum and Hi. Nak tanya, kalau minum air gas A&W ada effect tak? Saya baru 9 minggu, boleh ke minum?

Boleh ke?
31 Balas

boleh ja...tp mnum la dlm kuantiti ckit...xde pun disbbkn pemakanan bleh mnyebabkn kguguran...sy msa 10w, suka mkn buger mcd tu, skali set air coke...hahahah insyaAllah positif ja...nt mnum la air ksong byk2, xnk bg gdm

3y ago

xde la sgt...hahaha just kongsi ap yg sy tau ja...sbb xsmua org bleh accept pndangn kita...mohon kuat la dpt 'menantu' cmni..hahahaha

Seeloknya elakkan minuman bergas masa pregnant. Macam saya, saya mmg tak minum langsung time pregnant. Tak pasti pula kalau ada Ibu2 yg minum. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Sejak saya mengandung anak pertama sehingga sekarang nak masuk anak kedua mmng dah xminum air bergas ... Dah 6 tahun... 😂 😂 😂 😂 Alhamdulillah.. 😍 😍 😍

kalau boleh masa 1st trimester ni jauhkan. masa ni kan pembentukan organ dalaman & otak bayi. tahan sikit je ibu, inshaa allah nanti dah lama boleh minum sikit hehe

kalau ikut google research...bole minum carbonated drinks ni tapi jangan melampau atau berlebihan..cukup sekadar orang kata nak merasa melepaskan ngidam tu...

sebolehnya elakkan la sis sbb kandungan gula tinggi. tahan dulu keinginan tu demi baby kan.. tp kalo x leh tahan, minum takat seteguk cukup la tuk rasa.

sy mase awal tu terasa nak minum air zappel..suami beli kn jugak, pstu mak mertua kata bg je minum tp jgn byk..sekadar bg rasa..minum pn seteguk je 😁

minuman bikarbonat ni bukan je org pregnant tak elok minum. dari kecik sampai dewasa,tua muda knak2 memang tidak digalakkan mnum lngsung..

kite nie minum seteguk pun rasa takut sangat jadi apa2 kat kandungan. sebab first trim sangat fragile lagi kandungan.

pregnant.. lagi2 first trimester better elakkan... xelok.. da second trimester nak mnum seteguk dua boleh la