Vaksin Covid

Assalamualaikum nak tanya, kalau mengandung ni boleh ke ambil vaksin covid 19 ? And nak tanya vaksin apa yang elok untuk ibu mengandung ambil ? #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

26 Balas

saya dah ambil 1st Dose. So far no problem at all. Just sakit tangan je 2 hari. Pregnant 16 Minggu. Vaksin Pfizer 😊

Update terkini semua vaksin dah dibolehkan utk ibu mengandung, dkt kk pun diorg dh bagi vaksin sinovac

sy baru smlm vaksin pfizer. sy pregnant 23 week 1st dos, 2nd dose 31/7. cuma tangan sengal jer.

saya dah ambik 1 dos..dah 3 hari dah..so far okay je..tkda apa2 masalah..alhamdulillah..

3y ago

sy dh ambik dos1 8.8 dos kedua

waalaikumussalam..semua vaksin covid boleh ambil lepas 14 minggu mengandung..♥️

Setakat nie hanya Pfizer jer pregnant mom blh ambik...doctor yg merawat sy bgtau...

sy dpt pfizer. 2nd dose 26/8. Alhamdulillah ok je lps dpt 1st dose haritu.

sy dah lengkap 2 dose prifzer first dose 17 mnggu second dose 20.mggu

skrg semua jenis vaksin blh utk ibu preggy,,,, Pfizer Astra Zeneca Sinovac

3y ago

Sy vaksin Pfizer..

Xde ap.. Alhmdulillah sy dh lgkap 2dose veksin pfizer.. Esk 35mggu