Free diapers

Assalamualaikum, nak tanya biasanya berapa lama nak ajar anak bebas diapers ye ? Anak perempuan dah masuk 2tahun 9bulan. Dah boleh bercakap dan faham arahan. Haritu try ajar sehari tapi terbuang air kecik dalam seluar, lepas tu tak start ajar balik. Masa ajar tu memang sejam sekali tanya nak kencing tak , nak pegi tandas ke tak. Nak kena kuatkan semangat balik sebab nak ajar anak free diapers ni. Lepastu macam mana kalau buang air besar, susah ke nak tau ? Selalu dah membuang baru dia cakap , risau kalau tak pakai diapers nanti buang air besar kat seluar #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

2 Balas

ank sy btul2 free umo 4 tahun nk msuk 5..lelama dia sendri xnk pkai dh sbb pmpers full tak blh tampung bila kencing tak selesa..pstu pegi skolah tgk smua kwn dh xpkai .trus dia sndri kata xnk .tp sy belikn juga potty portable tuk mudahkan dia bila rs nk mmbuang duduk dkt potty tu..lelm dia sndri kata xnk duduk situ nk duduk dkt toilet je

main kejap pakai kejap buang lambat laa progress, ramai je 18m dah free diapers, kunci dia parents org sekelilingmain peranan.